חשבון פ"סבוק

מזבלה

אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים, אז אני מניח שזה פוסט של כמה אלפי מילים. זה מה שקורה ש-99 אחוז מאפליקציות הפייסבוק המסחריות מקומפלות על ידי אותו קומץ אנשים. הכול פשוט נראה אותו הדבר ברמת "ההנעה להתקנה", שהיא טיזר לכל דבר. מבאס.

אפליקציית הפייסבוק של בנק הפועלים (קליק להתקנה)
אפליקציית הפייסבוק של בנק הפועלים (קליק להתקנה)
אפליקציית הפייסבוק של Private NGN (קליק להתקנה)
אפליקציית הפייסבוק של Private NGN (קליק להתקנה)
האפליקציה של Yellow, לפחות שם יש פיתוח מעניין (קליק להתקנה)
האפליקציה של Yellow, לפחות שם יש פיתוח מעניין (קליק להתקנה)
אפליקציית הפייסבוק של בנק לאומי (קליק להתקנה)
אפליקציית הפייסבוק של בנק לאומי (קליק להתקנה)

ובלי קשר, הנה אפליקציית הפייסבוק של דיסקונט קומדי קלאב, למרות שגם בה רמת "ההנעה להתקנה" היא סתמית, מדובר ברעיון נחמד שמשלב גם פעילות טוויטר מהנה אך נטולת חיבור קונספטואלי. קמפיין של יהושע\TBWA ו-TwentyThree. קליק להתקנת האפליקציה.

אפליקציית הפייסבוק של דיסקונט קומדי קלאב
אפליקציית הפייסבוק של דיסקונט קומדי קלאב

קרדיטים
דיסקונט קומדי קלאב: משרד פרסום: יהושע\TBWA בשיתוף Twenty Three סמנכ"ל אינטראקטיב: ערן שיאון מנהלת לקוחות: עינת הלפמן סופרוייזרית: עידית רוזנבלום תקציבאית: הדס גדיש פלנר: אסף סידס

בנק לאומי: משרד פרסום: מקאן אריקסון / מקאן דיגיטל סמנכ"ל לקוחות: שי גורן סמנכ"ל קריאייטיב: טל רביב סמנכ"ל קריאייטיב דיגיטל: אייל כרמי מנהלת קריאייטיב: סיגל עבודי סופרווייזר: שי אלמגור תקציבאית: דקלה ברק, ענת אנזל ארט: דנה מושקוביץ קופי: עידו מימון מנהל מחלקת פלנינג: אסף חתוכה פלנינג: מירב כנת פיתוח תוכן: דנה בלום סטודיו דיגיטל: ברק כהן, קרן מנצור עיצוב סטודיו דיגיטל: מרים מושינסקי מנהל פיתוח תוכן ומדיה חברתית: ניר רפואה

Yellow: משרד פרסום: מקאן אריקסון / מקאן דיגיטל סמנכ"ל קריאייטיב דיגיטל: אייל כרמי סמנכ"ל לקוחות: אורית רחמני סמנכ"ל קריאייטיב: אלדד ויינברגר מנהל פיתוח תוכן ומדיה חברתית: ניר רפואה מנהל קריאייטיב: ניר לוי מנהלת לקוחות: רעות פרנקל תקציבאי בכיר: בני יוסף תקציבאי: רז אבן צור ארט: מעין פרוינד קופי: יואב ההבל, אסף זליקוביץ מנהלת מחלקת פלנינג: שירה לוי פלנינג: דן ויינשטיין מנהל טכני: ניב קנטור פיתוח תוכן: דנה בלום סטודיו דיגיטל: ברק כהן, קרן מנצור עיצוב סטודיו דיגיטל: מרים מושינסקי מימוש: גור שלום, ליאון דדא, רון רוכמן ארט: גליה קדם

מקרה חירום בפייסבוק / אינסטגרם / וואטסאפ?

9 תגובות לפוסט

9 תגובות

  1. טוב אני כרגע רשמית לא עובד באף אחד מהחברות או קשור לארגונים האלו ובאופן כללי אדם חופשי מגינונים טקסיים או חנופה גדולה אז ארים את הכפפה. אני להיום העיתונאי.

    מבחינת חשיפה, אכן כמו שהסביר רועי כאן למעלה, מדובר בדרך הפומבית היעילה ביותר למקסם את החשיפה של חברי החברים והשושלת הפייסבוקית של מי שמסכים לאשר את האפליקציה.

    מבחינת הדרך הטכנית למרבית ידיעתי כיום מעלה פייסבוק שלוש תמונות ראשונות ברצף כדיספליי לתוך הול. בכדי לעורר אצל החברים ענין. מכיוון שחבל על כל פיקסל, עדיף שלושה ריבועים, כך ניתן גם לחדד פרטים באחד ולחשוף למסר הויזואלי בשאר התמונות. עד כאן מגבלות ויתרונות המדיה בחשיפת ה"באנר".

    לקמפיין הטוב:
    ליתרון משמעותי זכו מי שהחליטו לבחור עבור ילו בחיפוש באמצעות שדות סמנטיים כדרך לחפור ולמיין את החברים ולהגיע לתוצאות באפליקציה אמיתית. אפליקציה שעושה גם באמת משהו ולא רק מדביקה מודעות על הלוח של החברים מודעות. זה שימוש חדשני מאוד אם לא פורץ דרך בפרסום במדיה חברתית, מגיע שאפו על כך והם עוד יזכו בו ויקבלו את אישורם על היצירה הזאת. מה שטוב בקמפיין הזה שיש בו באמת פתרון עם ערך ולא עוד שיטה ליצר זבל של באנרים ללא עלות ולאיים על הנהנים במדיה החברתית ולהשניא אותה ואת ההיענות למשחק שבה על המשתתפים.

    לקמפיין הפחות טוב:
    קמפיין אחר כאן למעלה ואמנע מלנקוב בשמו (וזאת מפאת כבוד רב ליוצריו, היותם חלק ממעגל חברי ואנשים שאני מעריך ומוקיר את פעליהם בענף אישית עבורי באופן בלתי ניתן לשיעור.) חטאו ועברו גבול לא כל כך עדין בתחום המקוריות. אמנע מלהיות אדיוט ולהניח את האצבע שכן פרנסתם על הכף וכבודם וגם כבודי כמי שרואה עצמו חלק מהענף. בלי שום קשר בוודאי יש בו שיווקית הצעה מצויינת וגם ביצוע מושלם ועל כך הכבוד הערכה והיכולת של הלקוח לקבל ולהענות להפקה.

    מקווה שיצליח הכל, גם אני עשיתי כבר אדפטציות בעבר וקיבלתי הכשר לכך ובשם ההוקרה והיעדים של הלקוח שיחררתי כי היה הכרחי, אבל המלצתי ועמדתי בדרכם של מי שפעל לצידי מלחזור על קלישאות ולעולם לא להציג משהו שמזכיר מדי. אני לא קדוש ולא חושב שזה אסון גדול כל עוד הלקוח מוביל בענף שלו, רק מה חבל שמבחינה מקצועית יכלו ובוודאי התאמצו מאוד לשכנע לוותר על העניין.

  2. יש לי הרגשה רעה שהחורף הממשמש ובא הולך להיות גשום באפליקציות פייסבוק.
    נו שויין לפחות קיבלתי קופון למוזלי בyellow

  3. על מנת להבהיר "ההנעה להתקנה" האפקטיבית ביותר הנה דרך ה wall. מכיוון שרואים אותה כל החברים של המשתמש והיא אינה מוגבלת לשליחה לחברים בודדים. מכיוון שהמבניות של הטיזר בwall מוכתבת מראש ע"י facebook והמבנה האפקטיבי ביותר מבחינת נראות הוא שלוש תמונות גדולות אנחנו רואים שימוש דומה בכל האפליקציות אשר רוצות להגיע לאפקטיביות מרבית. אם הכותב היה מסתכל בwall שלו הוא היה מגלה שרוב האפליקציות בפייסבוק מבצעות את הפרסום שלהם באותו סגנון (החווה, מאפיה וכו').
    מבחינת ההנעה לפעולה ומסעות הפרסום, מכיוון שמשרדיי האינטראקטיב עובדים בזמניי תגובה מהירים מאד, ברמת "זה צריך היה צריך להיות מוכן אתמול" והלקוחות עוד לא הבינו את חשיבות המדיה הזאת לא התקבלו החלטות אסטרטגיות של הלקוחות לבצע פרוייקטים מורכבים.
    אבל אל דאגה זה בדרך…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט הבית

קטגוריות פוסטים