כל מה שרציתם לדעת על סיורים וירטואליים 360° – טכנולוגיה מכוונת מכירות

סיורים וירטואליים
סיורים וירטואליים

מאת: פבל פליט, בעלי חברת xValue360.

הסביבה הווירטואלית הופכת יותר ויותר אינטראקטיבית, ומספקת אלטרנטיבה "מהכורסה" לפעילויות רבות – ועכשיו אפילו לסיורים או טיולים באתרים ספציפיים. חשבתם שצריך לראות את האולם על מנת לדעת אם הוא מתאים לכם? נהגתם לגשת פיזית לראות דירות לפני השכרתן, גם אם רק לסוף השבוע? תכננתם טיולים בארץ או בחו"ל על בסיס המלצות או סיפורים שקראתם? קבלו את המציאות המקוונת החדשה – סיורים וירטואליים, המאפשרים תצפית של 360 מעלות על הסביבה, כולל הנחיה, הפניות, אנימציה, מסכים קופצים, ועוד.

פבל פליט, צילום: ספיר טבול
פבל פליט, צילום: ספיר טבול

Virtual Tours 360° – כלי עוצמתי ליצירת חוויית משתמש אינטנסיבית ומכירתית
אין ספק שסביבת הסיורים הווירטואליים הפכה להיות ה-דבר בשנים האחרונות. עם התגברות השיח הציבורי בנושאים כמו מציאות רבודה, משקפי התלת ממד של גוגל (אותם ניתן לרכוש, עשויות קרטון, באיביי בתמורה ל-כארבעה דולרים), מסכי המגע והאינטראקטיביות הנדרשת כיום מאתרי אינטרנט – גם הסיורים הווירטואליים, שעד לשנה שעברה היו כלי זניח שמתאים בעיקר לסביבות לימוד או למשוגעים לדבר, ולעיתים אף נחשבו כגימיק בלבד – הפכו ממש להיות MUST בחלק מן התחומים. חווית הסיורים הווירטואליים מאפשרת בחינה אקטיבית של הסביבה המוצגת, דרך סיבוב של 360 מעלות ביחס לתמונה ההתחלתית במאוזן ובדרך כלל 180 מעלות במאונך; ממש כאילו שאתם עומדים במקום המצולם ומסתובבים.

השליטה על זווית הראייה, התקרבות והתרחקות מאובייקטים שונים ואפילו הדרכה ברקע – כל אלה הופכים את הסיור הווירטואלי הרבה יותר חווייתי, למשל ביחס לצפייה בסרטון המאפשר מבט מקיף על האזור. כאן, השליטה היא ביד הצופה והוא יכול לבחור לאן להסתכל, כמה זמן להתעכב ולאן להמשיך משם.

הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה
מבדקים שנערכו בשנת 2016 בארה"ב מצביעים על עליה של כ-36% בכמות הפניות מאתרים המכילים את טכנולוגיית הסיורים הווירטואליים. הנה עוד כמה נתונים מעניינים, בנוגע ל-ROI (החזר על ההשקעה) בשילוב של סיורים וירטואליים בתחומים מתאימים:

מבדק שנעשה בנושא שילוב סיורים וירטואליים בתחום המלונאות בארה"ב, הצביע על מעל 130% גידול ברווחים המקוונים בשילוב סיור וירטואלי באתר. במקרים שנבדקו, ההחזר על ההשקעה הראשונית ארך כארבעה חודשים.

בעמודי ההזמנה שבהם קיים סיור וירטואלי, אחוזי ההמרה (Conversion Rate) היה 4%. גבוה פי שמונה מאחוז ההמרה של עמודי הזמנה ללא סיור וירטואלי.

הסיורים הווירטואליים מורידים את אחוז הצפיות המבוזבזות באתר בכ-40%, כלומר – הם מגבירים את הסבירות שהגולשים באתר "יסגרו עסקה". (מקור: Property Week, ספטמבר 2015).

הנתונים הם דומים בתחומי עיסוק אחרים, כמו אולמות אירועים, מסעדות, חדרים או דירות להשכרה, אתרי נופש ואטרקציות, ועוד.

אתרים המכילים סיורים וירטואליים יכולים להופיע גם במפות של גוגל – הגדלה פוטנציאלית של החשיפה לאתר ביחד עם עליה משמעותית באחוזי ההמרה, תיצור הגדלה ברווחי האתר.

למי זה מתאים?
בישראל כיום, הסיורים הווירטואליים הופכים יותר ויותר פופולאריים. תחומים בהם סיורים וירטואליים הם שכיחים באתרים הם: מסעדות, אולמות אירועים, תרבות, נדל"ן, מלונאות, תערוכות, מרכזי ספא וטיפולים, אולמות תצוגה, אטרקציות ומרכזי בילוי, מרכזי תיירות וטיולים ועוד.

שני פרויקטים מעניינים שניתן להזכיר בעניין הסיורים הווירטואליים שבוצעו בישראל, הוא יוזמה של קק"ל ליצירת סיור וירטואלי בפארק הנחל בבאר שבע (קישור), המשתמשת בדמות מדריכת קק"ל המוטמעת בסיור ומלווה את הגולש לאורך כל הסיור.

דבר המעודד את הגולשים להכיר את הפארק טוב יותר, ולהגיע פיזית אליו לאחר ההתרשמות הווירטואלית; והסיור הווירטואלי בבית האח הגדול, סיור שהזמינה ענקית הריהוט השבדית איקאה במהלכו ניתן לא רק "לטייל" בבית אלא גם לזהות פריטי ריהוט ואביזרים מבית האח הגדול, למעוניינים לרכוש אותם (קישור).

סיור וירטואלי בבית האח הגדול
סיור וירטואלי בבית האח הגדול

איך יוצרים סיור וירטואלי שמגביר מכירות?
הכלים המשמשים כיום ליצירת סיור וירטואלי הם רבים והאפשרויות כמעט אין סופיות. בכל סיור וירטואלי, אנחנו ממליצים להקפיד על תמונות באיכות גבוהה (4K או Full HD) ולא להתפשר על חווית הצפייה. חשוב גם להקפיד על ממשקים נוחים (היום בדרך כלל בהטמל5) שיאפשרו צפייה נוחה מכל מסך ובכל רזולוציה.

ניתן לשלב בסיור הווירטואלי כלים שונים להעלאת יחסי ההמרה וקריאה לפעולה, כמו למשל פריטים לחיצים (Hotspots), דמות ("אמיתית" או מונפשת) שתלווה את הגולש, חוויית ביקור בתלת ממד על ידי שילוב טכנולוגיות VR בסיור, או חלונות קופצים המציעים לגולש ליצור אתכם קשר לקבלת הצעות אטרקטיביות. יחד עם זאת חשוב לזכור, לפעמים הדבר הנכון (והזול) לעשות, הוא לוותר על כל מיני "wow effects", ולהתמקד במטרה – ליצור חוויה המעודדת את הגולש להשאיר פרטים.

ניצול הקידמה הטכנולוגית ליצירת ערוץ שיווקי שעובד
שיווק באינטרנט, בדרך כלל, הוא לא דבר ש"קורה מעצמו". הקמה של פלטפורמה שיווקית יעילה, ותחזוקת אתר אינטרנט מקודם ושיווקי – הינם ערוצים כמעט הכרחיים בימינו ליצירת ערוץ רלוונטי, פופולארי ושימושי דרך האינטרנט, ללקוחות ומתעניינים. אם גם האתר שלכם נמצא בתחום שיכול להרוויח משילוב של סיור וירטואלי בו, זה אולי הזמן לבדוק מה תהיה האפשרות הטובה ביותר מבחינתכם ליצור סיור וירטואלי מכוון מכירות שיגדיל את יחס ההמרה והתנועה (טראפיק) באתר האינטרנט שלכם.

תכנון נכון של הסיור הווירטואלי, בהתאם לתחום העיסוק ואופי הלקוחות – יאפשר שימוש יעיל ורווחי בטכנולוגיית הסיורים הווירטואליים להרחבה משמעותית של הפעילות העסקית תוך קיצור בזמני הטיפול הנדרשים ל"סגירת עסקה" עם לקוחות המגיעים מאתר האינטרנט שלכם.

פבל פליט (Pavel Flit) הוא יזם סדרתי, מבעלי חברת WBD טכנולוגיות בע"מ המפעילה את WebDomain ישראל, חברה לפיתוח אתרים ואפליקציות, סיורים וירטואליים וטכנולוגיות נוספות בדיגיטל), ושותף בחברת xValue360 המלווה יזמים בתחילת דרכם ע"י אנשי שיווק, פיתוח עסקי ומנכ"לים של החברות המובילות במשק הישראלי.

מקרה חירום בפייסבוק / אינסטגרם / וואטסאפ?

הוספת תגובה לפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט הבית

קטגוריות פוסטים