הלוטו לא מפסיק לחקור את השפעת העושר על בני האדם. מאז ומתמיד היה ברור ש"הכסף הגדול" לא מעניין אם לא מספרים מה עושה לנו הכסף הגדול, מה קורה לנו כשהוא מפציע על אופק חיינו. אז פעם פעם היו המיליונרים שצעקו מאחורי המסכות. מסכות – כדי לשמור על חשאיות כמובן. צרחות – כי קשה להכיל סכום משנה חיים כמו הזכייה הגדולה בלוטו.
לאחר מכן התעכב הלוטו באסטרטגיית הצדק הפואטי. הכסף הגדול מאפשר לי לנקום בסוכני העוול שלי. הבוס כפוי הטובה, בעל הבית הרשע ועוד דמויות שנאלצתי להיות תלוי בהן מסיבות כלכליות. עד שהפרס הגדול הופיע בחיי. ואז, הרבה, הרבה לפני שאני רץ לקנות וילה או יאכטה – יש לי חשבון קטן לסגור, והוא הכי דחוף לי. לקנות את המוסך של המוסכניק שסידר אותי.
לרכוש את הדירה ולנפנף ממנה את בעל הבית. וכן הלאה. רק אחרי הנקמה אוכל ליהנות בשקט מהכסף. לאחר מכן הגיע שלב שמדגים שאפשר להתעשר לא על חשבון אחרים. למשל – גם לקנות ספינה וגם להציל לווייתנים.
עכשיו, אחרי תקופה ארוכה שרק הלוטוגוצ'ים כיכבו בפרסומות הלוטו (ללא אנשים) חוזר הלוטו, ובגדול, להאיר אספקט נוסף של התעשרות פתע. כשאתה מתעשר – מה אכפת לך לגלות שחושבים עליך דברים שהם לא משהו? אז ההורים שזכו ב 28 מיליון ₪ בלוטו מגלים שהילדים מזמן חושבים שהם לא מתאימים וצריכים להתגרש. זה רק מצחיק אותם כי הסכום שמשנה חיים עומד, איך לומר, לשנות את חייהם… אז הם זורמים עם כל מה שילדים חשבו ואפילו עם קטטת הירושה שמתחילה בו במקום.
האימא שזכתה ב 28 מיליון שקלים בלוטו מגלה שהבן ואשתו כבר מזמן חושבים שהיא צריכה לעבור לבית אבות. הנאום, מדוע כדאי לה לעבור לדיור מוגן, מוכן בפיהם כאילו עשו חזרות רבות במשך זמן רב. האימא שמקשיבה להבל הזה מחליטה לזרום איתם כי הכיף הגדול לפניה. הילדים שמדובבים את ההורים להתגרש, הבן ואשתו שמעודדים את האימא ללכת לבית אבות – יאכלו אוטוטו את הלב. מדובר בסכום שעומד לשנות את היחס שלהם כלפי הזוכים מקצה אל קצה כי הוא ישנה את כל מה שהם חשבו על הירושה.
זה עומד לשנות את מערכות היחסים עם ההורים המתעשרים. הפרסומות עוצרות על מפתנו של שינוי דרמטי במאזן הכוחות ומניחות אותנו שם, לחשוב מה הלאה. אהבתי את הגישה החדשה של הלוטו כי היא חכמה, נוגעת באמת כואבת ומצחיקה בו זמנית ובעיקר – מביאה זווית חדשה ומרעננת לתמורה שכסף פתאומי עשוי להחדיר לחיינו.
תגובה אחת
נזרום איתך. רק בוא לא נשכח, שמפעל הפיס גוף דוחה שמנגן על תחושת העליבות של המעמד הבינוני והנמוך. הקמפיינים האלה מזהמים עוד את המוחות ומוציאים עוד כסף מאלה שאין להם.