האם שמתם לב??!

מזבלה

מאת: יפה אפרתי תקשורת. שמתם לב מה קורה בת"א לאחרונה? משהו השתנה בת"א, תחנות האוטובוס ומכווני התנועה השתנו לגמרי, מי אחראי לזה? עד כה היינו רגילים לראות בת"א תחנות אוטובוס ישנות וללא תאורה, שלטי פרסום חיוורים ולא ברורים לעין. פתאום בכל פינת רחוב ובתחנות האוטובוסים השונים מופיעים שלטים איכותיים שנראים כל כך חיים עד שזה נראה כי המוצר או האדם שמופיע על גבי השלט ניצבים לידך. כמעט מחצית מכל תחנות האוטובוס ומכווני התנועה בת"א הפכו עורם, מי אחראי לכל זה?

תחנות האוטובוס החדשות של JCDecaux ישראל
תחנות האוטובוס החדשות של JCDecaux ישראל

חברת הפרסום העולמית JCDecaux הפעילה ב-55 מדינות ברחבי העולם הגיעה לישראל. לאחר שזכתה במכרז של עיריית תל אביב- יפו המעניק לה את הזכות הבלעדית לפרסום לשילוט תחנות האוטובוס ומכווני התנועה בת"א- יפו, החלה החברה בשינוי פני העיר הכולל בין היתר עיצוב ובניית תחנות אוטובוס חדשות, יפות ומוארות. האיכות שמביאה עמה חברת JCDecaux הינה בסטנדרטים החדשים הבינלאומיים. ההשקעה הכוללת של JCDecaux בת"א מוערכת בכ-15 מיליון יורו. כיום בתל אביב-יפו קיימים כ-800 תחנות אוטובוס וכ- 700 מכווני תנועה, לאחר שזכתה במכרז, החלה JCDecaux בעבודה וכיום כמחצית מתחנות האוטובוס השונים ומכווני התנועה, מוצגים מחדש באיכות גבוהה יותר ונראות שלא הייתה כמותה בארץ, שמשרתת היטב את תשובי ת"א-יפו ומושכים את תשומת הלב של הציבור הרחב.

על עיצוב תחנות האוטובוס אחראי נורמן פוסטר, אדריכל בריטי אשר זכה בפרס סטירלינג פעמיים: פעם אחת על ההאנגר האמריקאי ומוזיאון המלחמה הקיסרי בדקספורד בשנת 1998 ובשנית על "המלפפון החמוץ" בשנת 2004. פוסטר גם זכה בפרס פריצקר לאדריכלות בשנת 1999. האיכות, העיצוב, רמת הניקיון והתאורה שמביאה עמה החברה מחייה את רחובות ת"א-יפו ומסמנת את שינוי הקרב ובא בעולם הפרסום ופרט בפרסום על גבי שלטי חוצות. החדשנות שמוצגת בת"א- יפו היא רק נדבך קטן מהיכולות של JCDecaux שעוד יוצגו בעתיד הקרוב.

תחנות האוטובוס הישנות
תחנות האוטובוס הישנות

Jcdeaux היא החברה הבינלאומית היחידה המתמקדת בפרסום חוצות בארץ. החברה נוסדה בצרפת בשנת 1964 על-ידי ז'ן-קלוד דקו, וכיום היא פעילה ב-55 מדינות, עם נוכחות ביותר מ-3418 ערים ונראית לעיניהם של כ-293 מיליוני בני אדם בכל רחבי העולם בכל יום. הרשת הבינלאומית של חווית ג'י-סי דקו , ומרכז מחקר ופיתוח המבוסס בצרפת והמונה 300 עובדים, הם שאפשרו ל JCDecaux לפתח חידושים מחידושים שונים, כגון השירותים הציבוריים הממוכנים הראשונים בעולם, מערכת למתן מידע עדכני בזמן אמת על מועדי הגעה בתחבורה הציבורית, ופיתוחים שונים בתחום מיחזור החומרים. החברה מושתתת על שלושה תחומי פעילות עסקית המשלימים אלה את אלה: מקום ראשון- בעולם בריהוט רחוב: 378,000 פני פרסום, מקום ראשון- בעולם בפרסום בתחבורה הציבורית: 330,000 פני פרסום ומקום ראשון- באירופה בשילוט חוצות: 228,500 פני פרסום.

מקרה חירום בפייסבוק / אינסטגרם / וואטסאפ?

12 תגובות לפוסט

12 תגובות

  1. הי לכולם

    ובכן אין מה לומר, העיר אכן מוצפת במספרים!!!
    שימו לב שיש גם קבוצה בפייסבוק שמתפרסמים בה רמזים על איפה אפשר למצוא מספרים, כדאי להכנס ולבדוק.

    יש גם תגובות ושאלות של משתתפים אחרים שיכולות לעזור.

    קליק

    בהצלחה!

  2. שימו לב כי השבוע בתמלאו כל המכוונים בעיר במשחק חדש:
    בינגו רחוב קוראים לו,
    ובמסגרתו נערך מעין מירוץ על פרס של מכונית פיג'ו 107/
    ברחבי העיר פוזרו 450 מספרי בינגו, וכל מי שרוצה להשתתף מוזמן לקבל טופס בינגו ובו 16 מספרים, ולהתחיל לאסוף את המספרים מהשלטים שפוזרו בעיר.
    הראשון שיאסוף 16 מספרים תחת התנאים, יזכה במכונית.
    כולם מוזמנים להצטרף לשיגעון:
    http://www.streetbingo.co.il

  3. א. מה זה לעזאזל "מכווני התנועה" ?
    ב. אכן זה שידרג את פני העיר..
    ג. מתי יהיו בעיר הזאת שירותים ציבוריים ברמה אירופאית, אם זה כבר הוזכר… ?

  4. עם כל הכבוד, לא יכלו לצלם תמונה יותר טובה של התחנה? כל מה שאני רואה שם זה בדואי.
    ומה אנחנו ילדים? "השקעה מוערכת של 15 מיליון יורו" מה זה אומר? בין 10 ל-15? מה זה מוערכת? הם יודעים בדיוק כמה הם הוציאו.
    ובחיית, בשביל הזכות הבלעדית לפרסום לשילוט תחנות האוטובוס ומכווני התנועה בת"א -יפו, הייתי משקיע אפילו סכום הנע בין 5 ל- 50 מיליון יורו.

    חוץ מהקומוניקט המעצבן, בת זונה של תחנה, באמת יפה.

  5. דורי,
    הטור הזה כתוב כל כך יפה ובשפה כה עשירה. מי אחראי לזה?
    יפה אפרתי תקשורת.
    יפה אפרתי תקשורת נוסדה בשנת 1948 ומנתה בהתחלה 3 עובדים: ביניהם איתן הבר, ששי קשת, חיים ויצמן, פורטיס, סחרוף וצחי גראד. עם השנים, היא גדלה וצמחה ובקרוב תקבל טור קבוע במזבלה.

  6. בעיה שאני נתקלתי בה לאחר שהחליפו את התחנות הישנות (אולי כבר סידרו את העניין) היא שבחלק מהתחנות החדשות לא הופיעו השלטים עם קווי האוטובוס, כך שרק מי שמכיר את התחנה ידע בוודאות איזה קו עוצר. אבל זה לא מפתיע במדינת החלמאים שלנו…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט הבית

קטגוריות פוסטים