כבוד או לא?

מזבלה

קמפיין 'אלכוהול שותה לך את הכבוד' של ערמוני Bates לרשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול מעורר מהומות וביקורת נוקבת ברשת ומחוצה (קבוצת אנטי בפייסבוק – קליק). נשמח לשמוע מה יש לזיבלונים ולזיבלוניות לומר על העניין, (קליק למצגת הקמפיין). אני דווקא חושב שזה לא מספיק בועט ועוצמתי בשביל לשנות משהו אך בו בזמן הייחוס של יופי לאישה והכבוד לגבר הוא די בעייתי במיוחד לאור העובדה שמדובר בקמפיין ממשלתי.

flixcoil3452017-flixcoil3452017-novid

מתוך הנכתב בקבוצה: הרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול והמשרד לבטחון פנים, הוציאו קמפיין נגד שתיית אלכוהול. עד כאן הכל בסדר. תחת תמונה של בחורה עם פנס כחול ואיפור מרוח על פניה, נכתב: "כשאת שותה, תיזהרי לא לטבוע. מצב של שכרות מוביל לחוסר שליטה ומשם הדרך לאלימות ואולי לאונס הבא, קצרה מאוד. את לא באמת רוצה להצטרף לסטטיסטיקה המכוערת הזאת עם הכּוֹסית הבאה…" נכון, שתייה מופרזת עלולה להוביל לאלימות. אך הנוסח הנ"ל בעייתי למדי מכיוון שלא כל אדם שמסתכל על הקמפיין רואה את המשמעות הרחבה שלו. אדם יכול לומר לעצמו: "הנה. עובדה. אפילו בקמפיין ממשלתי היה כתוב שאם היא שיכורה, שלא תתפלא שאנסתי אותה…"

כשאת שותה את לא יפה
כשאת שותה את לא יפה
אלכוהול שותה לך ת'כבוד
אלכוהול שותה לך ת'כבוד
דוכני הסברה בכניסה למועדונים ובאזורי בילוי
דוכני הסברה בכניסה למועדונים ובאזורי בילוי
ועל זה נאמר Absolut Kavod
ועל זה נאמר Absolut Kavod

מקרה חירום בפייסבוק / אינסטגרם / וואטסאפ?

14 תגובות לפוסט

14 תגובות

  1. לדעתי דווקא שהבפרסום עשה משהו בקרב אנשים .כל עוד הם עוצרים וחושבים על זה – כמו פה זה כבר אומר משהו.
    תמשיכו להלחם באלכוהול!
    רק עכשיו הראו בחדשות ילדים ששתו ועכשיו מאושפזים בבית חולים

  2. מסכים עם כל אחד ואחת שהגיבו כאן. הקמפיין הזה מזיע ממאמץ פרסומי לא יעיל. רוצים לדבר אל בני הנוער בשפה שלהם?! אל תטיפו להם! הם לא רוצים להקשיב לאף אחד שהוא לא לפחות מגניב כמוהם, כי זה לא cool להקשיב לאף אחד אחר. זה מגניב להיות מחתרתי, זה מגניב לא להקשיב להורים, זה מגניב להיות מצליח ומפורסם ויפה, זה מגניב להיות דוגמנית אנורקסית או זמר חסר כשרון שמצליח ברגע לעלות לפריים טיים עם שיר אדיוטי. מי שלא מבין את זה לא מבין איך צריך לדבר אל בני נוער. כל דבר שרק "נראה כמו משהו מגניב" או "מתאמץ להיראות מחתרתי" הוא הכי לא cool שיש מבחינתם.

    ואם כבר החלטתם לספר לערס הצעיר ש"אלכוהול שותה לו את הכבוד" (ואגב, מסכים עם מי שאמר כאן שכבוד הוא לחצן מעולה בכל מה שקשור לערסים) אז למה להתייפיף? למה להיות צבועים?! למה שמושיק עפיה ותמיר גל לא יגידו את זה לבני הנוער (או לחלופין כוכבי סצנת הרוק הכבד הישראלית)?! למה הלוק אנד פיל של הפרסומת הוא צפונבוני ואופנתי ולא מחוספס ושכונתי? למה הסאונד והטכסט מחוברים יותר לקופי שכתב אותם ופחות לערס הצעיר שישמע אותם?? למה?! למה ההתייפיפות הזאת אם כולנו יודעים בדיוק מי הם אלו ששותים ומרביצים ומי הם אלו שמשתכרים ורוצחים?!
    כשאני רואה כזו אטימות וצביעות של פרסומאי זה מרתיח לי את הדם. זה בזבוז של קשב: אחרי הקמפיין הזה כל קמפיין אחר (גם אם יהיה טוב) יראה לבני הנוער כטרחני ויקבל תגובות של "נו, עוד פעם אלו עם הבלבולי שכל שלהם…".

    מעצבן.

  3. אגב, כל אלכוהוליסט עם שחמת יודע שזו סיסמה מעולה שבטעות השתרבבה בה אות אחת מיותרת. אם זו הייתה פרסומת ל-A.A (אלכוהוליסטים אנונימיים) היו כותבים: "אלכוהול שותה לך ת'כבד!"

  4. אני לא חושב שהקמפיין רע כפי שמציגים אותו חלק מהמכובדים. לטעמי דווקא יש משהו בוגר במסר של "שתו באחריות" ואני מסכים עם קופי פייטר שאי-התנשאות זה הדבר החשוב ביותר כשפונים לנוער.

    יש כאן טעויות בליהוק (הפריקים עם הגיטרה לדו') וטעויות בניסוח שגרמו לזעזוע כאילו הייתה כאן האשמה של הקורבן עצמו באונס. ניסוח יותר מדויק היה מעביר יותר טוב כיצד אפשר לנצל בקלות אדם שהוא תחת השפעת אלכוהול. לא חסרים מקרים של בחורות שהתעלפו כתוצאה משתייה מוגזמת וגילו מאוחר יותר, כשהתעוררו, שהן עברו אונס.

    לדעתי, יש גם צדדים חיוביים בקמפיין ובכל מקרה, רק שיחות עם קהל היעד על הפרסומת יעידו אם היא אפקטיבית או לא.
    אם תשאלו אותי, המלחמה הטובה ביותר באלכוהול היא ליגליזציה של סמים קלים עכשיו!

  5. הקמפיין אולי מפוזר – אבל הוא בהחלט מדובר – וזה המטרה העיקרית שלו.
    מתי בפעם האחרונה ראיתם קמפיין נגד שתיית אלכוהול של צעירים שעשה את זה?
    והוא מצועצע וקצת פשטני כי קהל היעד שלו קורא מעריב לנוער.
    איך יודעים שהוא אפקטיבי?
    כי אתמול עלתה כתבת יחסי ציבור לכל דבר בערוץ 2, על התועלות הבריאותיות (לא פחות) שבשתיית אלכוהול, מה כדאי לשתות באיזה צורה וכו'. כשהמתחרה שלך נלחץ אתה יודע שעשית משהו נכון.

  6. זאת אחת הפרסומות הכי גרוכות שראיתי בחיי ואני אסביר:
    זה מתחיל במשפט הראשון בפרסומת "אחי איזה סרט של דייט היה לי אתמול " כשלמטה מופיע תרגום- "פגישה". כבר ידעתי שזה הולך להיות קשה.
    זה ממשיך בבחור שנפגש עם בחורה ושותה אלכוהול, ואז ללא סיבה חבורה של ילדי פרחים שמנגנים דופקים לו מכות, ואז הוא עם פנס יושב ליד האסלה (כי זה מה ששיכורים עושים, יושבים ליד האסלה) ושואל חבר בטלפון אם נראה לו שהיא תתקשר.
    מה זה??? ואז הדבר הכי קשה- "אלכוהול שותה לך ת'כבוד" שימו לב לאפוסטרוף אחרי ה- ת' כי ככה צעירים מדברים הרי. זה משפט פשוט מביך ומתאמץ לדבר בשפה של צעירים.
    זה פשוט פתטי.

  7. [Comment ID #27456 Will Be Quoted Here]

    אני אחסוך לך את השאלה: כן, אני משועמם.
    וכן, זה אני זה שלחץ על הבאנר של הקמפיין.
    ובגלל זה אני יודע שדווקא נעשה ניסיון לתת טיפים לשתיה אחראית.
    הנה:
    http://www.lhi.co.il/alcohol/
    יותר אני לא מוכן לדבר על זה.

  8. [Comment ID #27459 Will Be Quoted Here]

    מצטרף למחמאה. באמת מרענן. בדרך כלל הקמפיינים בז'אנר נראים כמו מסעות ההתנזרות של האוונגליסטים בארה"ב. "איך נמנע מהריון ומחלות מין? לא נקיים יחסי מין!".
    אבל כמו אחרים פה, גם אני לא מתלהב מהקופי, והסגנון של "ת'כבוד" נשמע לי לא טוב כבר כשהשתמשו בו במעריב לנוער בשנות השמונים, ואז אשכרה הייתי קהל היעד (ולהוכחה: אני משתמש ב'אשכרה').
    כמו דורי, גם אני חושב שלדבר על יופי וכבוד זה כיוון נכון מאוד ואני די משוכנע שבמגבלות הלקוח – זה הכי קיצוני שיכלו לקחת את זה מבחינת הקריאייטיב. רשות ממשלתית אחרי הכל.
    בסך הכל, מבדיקה לאחור באתר אחד שאני מכיר (משהו בשם MIZBALA) נראה שערמוני דווקא עושים עבודה לא רעה לרשות עם השם הקליט. בת'כלס, חוץ מ'היי בנטורל' והקמפיין הנוכחי, מישהו זוכר או דיבר על קמפיין אחר של הרשות בשנים האחרונות??
    אישית, יש לי תחושה שכבר בחודשים הקרובים תפתר בעיית הסמים והאלכוהול בישראל. אני ממש מרגיש את זה. זה קורה! זה קורה!

  9. בוא נתחיל דווקא במחמאה. הרעיון של "שתו באחריות" ולא "אל תשתו" הוא נכון בהחלט. ככה לא מטיפים ומתנשאים מעל הנוער, אלא מדברים אליו בגובה העיניים. "אנחנו יודעים שאתם שותים, רק אנא שתו באחריות".
    גם הרעיון של "כבוד" מובן. אין מילה שיותר קדושה לערסים צעירים (שהתשדיר נלחם בהם למעשה) מאשר כבוד. רק שלא יפגעו בכבוד שלהם. רק חבל שנלחמים בזרז ולא בגורם הבעיה – אלכוהול לא גורם לאונס ולא לקטטה המונית, זה האופי המחורבן של האדם. אבל מה, עכשיו נשקיע בחינוך? זה יקר ומסורבל, אז בואו נילחם באלכוהול.
    לגבי המודעות – מצועצע מדי, כמו פרסומת מחתרתית לבגדים. היו צריכים לקחת את זה עד הסוף – בנאדם שיכור תחת מרוח עם הפנים לאסלה שנראית כמו בטריינספוטינג ולא שני ילדים יפים מאופרים בכבדות.
    אבל היה יכול להיות יותר גרוע. אם היו שמים את הסיסמה: "אלכוהול עושה אותך זורמת!"…

  10. מה שעמד להם מול העינים כל הזמן
    זה א) לא להיות קלישאתיים ב) לא להיות קלישאתיים ג) לא להיות קלישאתיים

    בגלל זה הקמפין הזה הוא מאד מפוזר במסרים שלו
    ולא תמיד ברור מה הוא מנסה להעביר

    אתה מחטיף מכות או חוטף מכות שאתה שותה? את לא יפה כי את שיכורה או בגלל מה שעשו לך שאת שיכורה? ובכלל,האם לא לשתות בכלל או לשתות באחריות כמו שהסלוגן אומר.

    ודבר נוסף,אם הקונספט הוא לשתות באחריות – אז תלכו איתו עד הסוף… כל הדרכים לשתות באחריות.

    אני חושב שכבן נוער -הקמפין הזה היה מתעופף לי מצד אחד של האוזן לצד השני. מציק לי ל-10 שניות ואז מתפוגג.

  11. זה לא מספיק בועט, זה פשוט מפגר.

    אני מת לדעת מה האנשים הבאים עישנו לפני שהקמפיין עלה לאוויר (כמובן לפי הסדר הבא):
    1. האדיוט שאשכרה כתב: שתיה מופרזת מביאה לאונס הבא
    2. מי שאישר את הקמפיין
    3. מי שהיה אחראי על הבריף אסטרטגיה
    4. מי שהיה אחראי על הקריאייטיב

  12. אני מחזק את המשפט שסיכם את הפוסט. לא מספיק כדי לשנות.
    גם קצת נמאס מהנסיון לדבר ב"שפה צעירה" כמו "שותה לך ת'כבוד" וכו'

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט הבית

קטגוריות פוסטים