כשלושה שבועות לאחר שנחשפה במזבלה הדרך המהירה לקבלת אימות (V כחול או אפור – Verified Page or profile) לפרופילים ועמודים ברשת החברתית וכנראה לאור מבול הבקשות שקיבלה פייסבוק ישראל מגולשים ומותגים כאחד שקראו את הכתבה ופעלו על פי ההנחיות בדרך לקבלת האימות המיוחל, החליטה פייסבוק ישראל בניהולה של המנכ"לית עדי סופר תאני, לאמת בשעות האחרונות מיוזמתה עשרות פרופילים אישיים של אנשי תקשורת, עיתונאים וכתבים ממערכות החדשותיות, האינטרנטיות, המודפסות והטלוויזיוניות השונות. על פי הערכות של המזבלה, בעקבות הפוסט שפורסם, הוגשו למעלה מ-1500 בקשות לאימות.
כידוע, אימות פרופיל או עמוד, מאפשר גישה ושימוש באפליקציית facebook mentions שהושקה לאחרונה גם למכשירי האנדרואיד. מדובר באפליקציה ייעודית שמאפשר לבעלי חשבון מאומת לנהל שידור וידאו חי בתוך פייסבוק, לבדוק איזכורים שונים אודותיהם ברחבי הרשת החברתית ובעיקר לנהל את כל הפעילות שלהם, בין אם בעמוד או בפרופיל, ישירות מתוך אפליקציה אחת.
ברשת החברתית ישנם שני סוגי אימותים מרכזיים: ה-V הכחול הוא הנפוץ שבהם והוא מיועד לשחקנים, זמרים, אנשי תקשורת, פוליטיקאים ואושיות ציבוריות בתחומים שונים. ה-V האפור או השחור, אינו קיים בישראל ושמור בעיקר לעמודים מסחריים שאינם פעילים, עמודי Check in's ועמודי עמותות וארגונים שבסיסם בארצות הברית, אירופה ואוסטרליה. להסבר מפורט הקליקו כאן.
המהלך של פייסבוק מתבקש ומגיע באיחור ניכר בהשוואה לפעילות מקבילה של פייסבוק במדינות שונות, בעיקר באירופה ובארצות הברית, שם עיתונאים ואנשי תקשורת מוכרים זוכים לפרופילים ועמודים מאומתים כבר מזה מספר שנים. בפייסבוק ישראל כנראה החליטו להקדים תרופה למכה ובתגובה לגל הבקשות העצום החליטו ממש בשעות האחרונות לאמת בצורה מאסיבית ובמעין 'בליץ קריג' את הפרופילים האישיים של עיתונאים רבים, על פי בדיקה של המזבלה מדובר בלמעלה מ-80 אנשי תקשורת, ממערכות שונות, עיקרן בקבוצות הגדולות: מאקו, גלובס, קשת, ידיעות אחרונות, דה מרקר של רשת שוקן ואתרי ynet וכלכליסט.
בין אנשי התקשורת שזכו ל-V כחול: אדם שפיר ממערכת 'הצינור', נתי טוקר מאתר ועיתון 'דה מרקר', רועי גולדנברג מאתר ועיתון 'גלובס', נמרוד צוק, אלירן מלכי, עומר כביר ודור צח מאתר ועיתון 'כלכליסט', דרור גלוברמן מזכיינית קשת ואתר Nexter של מאקו, ויטה קיירס מאתר 'Mako', יאיר מור, אביב מזרחי ואהוד קינן מאתר 'נקסטר', רועי לטקה ויניב פלדמן מאתר 'גיקטיים', ניב ליליאן מאתר 'חיבור', אורן דותן עורך וואלה! tech, עמית אשל, עורכת דסק חדשות באתר וואלה, גל מור מאתר 'חורים ברשת', עידן רבי מאתר ועיתון 'גלובס, רפאלה גויכמן ממדור הדיגיטל של אתר Ynet, אלכס פולונסקי עורך 'טיים אאוט תל אביב', יאיר טרצ'יצקי 'עיתונאי פרילאנס', ונוספים.
בבחינת פייסבוק ישראל מדובר גם במהלך אסטרטגי, ולא רק כזה שנועד להשתיק את המבקשים הרבים. אנשי תקשורת רבים הפכו בשנה האחרונה לאושיות טוויטר ופלטפורמת הציוצים הפכה לכלי התקשורת המועדף עליהם עם קהל עוקבים פעיל ונרחב והשפעה שלעיתים עולה על זו שבפייסבוק, במיוחד לאור חופש הביטוי היחסי שמאפשרת טוויטר, בהשוואה לפייסבוק. ברשת החברתית כנראה מבקשים לחזק את מעמדם לא רק בקרב הגולשים, אלא בעיקר בקרב אנשי התקשורות ומובילי דעת הקהל. ראו: מודל הגן הסגור של פייסבוק.
ברשת החברתית כאמור מקווים לתת פייט לטוויטר, בשונה מהדעה הרווחת שטוויטר "לא תפס בישראל", הפלטפורמה דווקא הפכה לכלי פופולארי במיוחד בקרב ברנז'ת התקשורת, שעושה בה שימוש יומיומי ונרחב יותר מבפייסבוק וכפי שפורסם לאחרונה, פייסבוק ישראל אף מחפשת בימים אלה ראש מחלקת מדיניות ותקשורת או יותר נכון לוביסט, זה שיהיה אמון בין היתר על קשרי עיתונאים וקשרי ממשל. כך שאימות הפרופילים של אנשי התקשורת בהחלט יכול לסייע בניהול קשרי העיתונאים מצד פייסבוק וגם על הדרך אולי לרסנם מסיקורים כאלו או אחרים שאינם מחמיאים לרשת החברתית בישראל.
צפו: חשיפה – כך אנשי פייסבוק ישראל מנתקים את הטלפון לעיתונאים
2 Responses
מצייץ, לא נראה לי וגם אשרוד בלי 🙂 למרות שסחבק רווק וזה בהחלט יכול להרשים פוטנציאליות :))
בקרוב אצלך?