אונליין אלטרנטיבי

מזבלה

מאת: יוסי צרפתי

אחד הדברים שאני הכי אוהב בחיידק הזה שנקרא פרסום, זה את הצורך להיות הכי מעודכן שאפשר.
המחיר הוא די גבוה. צריך הרבה מאוד סבלנות, תיבת מייל מספיק גדולה לכל הניוזלטרים והכי חשוב RSS'ים מהמקומות הכי טובים ברשת.

אבל להיות מעודכן, זה לא רק להיות אנציקלופדיה מהלכת ולדעת שאם זה קמפיין אינטרנט ממש טוב, אז הסיכויים ש-Farfar או קריספין פורטר חתומים עליו הם לא רעים. להיות מעודכן זה להכיר פתרונות נוספים, מעבר לבאנרים (שאני אישית מאוד אוהב) ולאתרים (לא, לא מיני-סייטים עם JPG פלאשי וטופס להשארת לידים) שמעבירים הרבה מאוד חוויה, אינטראקציה ו-Entertainment ברמות הכי גבוהות.

להיות מעודכן זה לדעת שהצרכן שלך נמצא רוב הזמן באינטרנט כשהוא מול המחשב, אבל לא רק.
אמנם חלק ניכר מהצרכנים שמגיעים לאתרים כמו YouTube, Facebook או MySpace, מחפשים קודם כל Entertainment, אבל יש גם כאלה שמוכנים לשלם עבורו לא מעט כסף ולרכוש משחקי מחשב.

מתוך משחק המחשב "ספלינטר סל"
ספלינטר סל

חברות גדולות בעולם כבר מצאו את מכרה הזהב הזה שנקרא פרסום במשחקי מחשב ורשת בו ה-ROI הוא לא רע בכלל, אבל בארץ זבת חלב ודבש התחום הזה עדיין בחיתוליו. וחבל.
תחשבו לרגע. אם אתם מנהלי המותג של במבה, Axe או אפילו Orange, לא הייתם רוצים שרונאלדיניו יחגוג את השער כשהוא רץ לכיוון השלט שלכם? גוגל ומיקרוסופט הבינו את זה לא מזמן, נפרדו ממאות מיליוני דולרים ורכשו לעצמן חברות שמתמחות בתחום.

לא הייתם רוצים שרונאלדיניו יחגוג את השער כשהוא רץ לכיוון השלט שלכם?
פיפא, פרסום במשחק מחשב, פיפא 2008, יונדאי, מקדונלדס

אבל פרסום במשחקי וידאו זה פתרון "לא באנרי" אחד. הנה עוד שניים:

סרט ויראלי – אבל לא מהסוג שאתם כבר מכירים. לא אחד כזה שנסגר עם דומיין של חברה או דבר מפרסם זה או אחר. אלא כזה שעושים אותו גולשים עם מאות ואלפי מנויים, ב-YouTube ,MySpace ודומיהם. גם כאן ה-ROI משתלם בצורה מפתיעה וה-Reach יכול להגיע אפילו עד עשרות אלפי צפיות ולעיתים אף יותר. כל מה שצריך זה לתת את המוצר ליוצר הסרט, לדאוג שהוא יוזכר בצורה זו או אחרת ולפעמים אפילו לזרוק כמה מאות דולרים ולסייע במימון הסרט.

כריס קרוקר, דקות לפני השקת אלבומה האחרון של בריטני ספירס – 14 מיליון צפיות!

בלוגים – כן, כן. כאלה שחיות אינטרנט כמוני קוראות בקביעות לפחות שעה ביום. ויש עוד הרבה כמוני, כאלה שנאמנותם לבלוג לא נופלת מנאמנותו של אל באנדי לטרנטה דודג' שלו.

יש כמה דרכים לעשות את זה: נותנים לבלוגרים מובילים להתנסות במוצר תקופה מסוימת לפני הגעתו אל השוק, נותנים להם לראות קליפ קצר עם מאחורי הקלעים של צילום פרסומת והרשימה עוד ארוכה. ה-ROI? אפילו יותר גבוה מהויראלי.

דוגמאות לפרסום במשחקי מחשב ניתן למצוא כאן.

[techtags:יוסי צרפתי, אונליין, אינטראקטיב, שיווק ויראלי, פרסום במשחקי מחשב, כריס קרוקר]

מקרה חירום בפייסבוק / אינסטגרם / וואטסאפ?

13 תגובות לפוסט

13 תגובות

  1. [Comment ID #7059 Will Be Quoted Here]

    —————————————-
    האמת שהייתי כבר כמה פעמים בימים פתוחים, אבל פשוט אין לי זמן לקורס הזה עכשיו (אני סטודנט + בלוגר במשרד מלאה), ככה שאולי אחרי סיום הלימודים, יהיה לי זמן לעשות את הקורס. האמת שהיתה לי הזדמנות להיכנס למה שהיה פעם "קשר בראל", אבל זה היה ממש אחרי הצבא, ואם כבר דיברת על השוק – אז אין ספק שלא הייתי מוכן לזה עדיין.

    אבל העתיד, וגם אלוהים (תמיד, תמיד אלוהים) – גדול.

  2. [Comment ID #7054 Will Be Quoted Here]

    כמובן שנבוא לבקר! 🙂

    הבצפר הוא בית הספר של חברות הפרסום הפועל בגיבוי מלא של איגוד חברות הפרסום הישראלי, מעבר לשלל מקצועות נוספים שנלמדים בבצפר, העובדה שציינתי בעצם מבדלת משמעותית אותו משאר העסקנים בתחום.

    ביום שישי הקרוב יש בבצפר יום פתוח, תרגיש חופשי לקפוץ 🙂

    ליטל שמש היא בוגרת תרצה גרנות, אתה מוזמן לשוחח איתה לגבי אופי הלימודים אצל תרצה 🙂

  3. הבעיה היא שמדובר במדינת ישראל שבה עדיין מקובעים לבאנרים וספוטים בטלביזיה. במידה מסוימת זה בצדק, אבל במיקרים אחרים זה הרבה יותר אפקטיבי בטווח הארוך.

  4. [Comment ID #7054 Will Be Quoted Here]

    זה לא רק נסיון ותיק עבודות. זה מתחיל משוק טוטאלי של מה זה באמת קופירייטינג, או בעצם קריאייטיב (תתפלא, יש אנשים שלא יודעים מה באמת ההבדל והתפקיד של פלנר ומה של קופי). זה גם ממשיך בהזדמנות הגדולה של השוואה בינך לבין תלמידים אחרים (השוואה שאתה מבצע כמובן) ולימוד מעבודות של תלמידים אחרים והביקורת עליהם. מעבר לכך בבצפר אתה נחשף להמון הזדמנויות (לא, לא קומבינות) לזנק אל עולם הפרסום – כמו קמפיינים חברתיים או קטנים שיוצאים אל העולם האמיתי ואל עיניהם של מנהלי הקריאייטיב השונים.

    אולי אני לא דורי (אלא יותר בלוט), אבל זאת דעתי הכנה. שיהיה לך בהצלחה בכל אופן. 😀

  5. תודה..
    אני אשמח אם תבואו לבקר … 😉

    ואם כבר – אני חושב שאני יכול להתייעץ אתך. כמו שבטח הבנת, פרסום וקופירייטינג מאוד מושכים אותי, אבל אני לא יודע אם לעשות קורס קופי בבצפר או דומיהם, או לא. מצד אחד זה זמן וכסף, ומצד שני זה נסיון ותיק עבודות (אני מניח).

    מה אתה אומר? כמה הקורס הזה באמת הכרחי אנד סטאף?

  6. אהלן!
    דבר ראשון – זה הביקור הראשון שלי בבלוג שלכם, ואני חייב להגיד – סחתיין! אהבתי.

    דבר שני – אתמול קראתי פוסט של דרור פוייר (מה 29.11.07), שכתב על משה גאון, שהשווה ניהול משרד פרסום לניהול חדר מיון בבית חולים. אולי יצא לכם לקרוא את זה ואולי לא, אבל לדעתי שווה לקרוא הכל, וגם את התגובות (בתגובה שלי ניסיתי להגן על הצד הקופירייטרי של עולם הפרסום. תקראו אם לא תתייאשו עד שתגיעו אליה).

    דבר שלישי – הסרטון ששמתם די פסיכי ומצחיק, אבל זו לא "יו טיוברית"… זה "יו טיובר" עם אטיטוד.

    דבר רביעי – לא חשבתי שיהיה בכלל דבר רביעי, אבל אז ראיתי את התגובה של רועי ונזכרתי. אתם דיברתם בעיקר על פרסום חברות או מותגים בתוך משחקי מחשב, שבו רואים שלט או מודעה. אבל יש עולם שלם של משחקי מחשב ממותגים שנוצרו במיוחד עבור המותג שהחברה מפרסמת. AXE שציינם, גם יצא עם משחק מחשב מלא שהוא פרסומת אחת גדולה. גם חברת מכוניות גדולה עשתה את זה, וגם חברת ווילקינסון (עשתה אפילו טריילר מעולה למשחק שלה הפחות מעולה שלה).

    זהו, להפעם 😀

  7. יוסי סחטיקה עליך.
    יש המון דוגמאות לפרסום במשחקי מחשב. משחק התוספת ל-SIMS של חברת הבגדים H&M שחולק חינם באתר שלהם וכמובן המשחק של בורגר קינג ל-XBOX.
    סרטים ויראליים זה תחום מדהים אבל גם ההשקעה בו בד"כ שווה לסרט טלוויזיה (ע"ע DOVE, SPRITE ZIRO,ריבוק, הדינמיט של בילבונג). מה לדעתך הלקוח יעדיף?
    אם נשפוט לפי התחרויות האחרונות בעולם, באנרים ומיניסייטים הם כבר מזמן לא האישו בפרסום האינטרנטי. ב-2018 יבינו את זה גם בארץ 😉

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט הבית

קטגוריות פוסטים